Unordered List

ads
Responsive Ads Here

2.611 συμβασιούχοι σε ΚΑΠΗ-παιδικούς σταθμούς


Διαγωνισμοί-εξπρές για κάλυψη των αναγκών

Αίτημα πρόσληψης 2.611 συμβασιούχων υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων στους δήμους όλης της χώρας υπέβαλε το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μην καταρρεύσουν κοινωνικές δομές των ΟΤΑ όπως οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ λόγω έλλειψης προσωπικού.



Οι πρώτες προκηρύξεις για εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς εκδόθηκαν και αναμένεται η έγκριση των θέσεων που έχουν ζητήσει οι δήμοι για την πλήρη λειτουργία τους
Το αίτημα υποβλήθηκε προς έγκριση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου στη συνέχεια να ανάψει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών. Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ, αρμόδιες πηγές εκτιμούν πως μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκρίσεων και κατανομής των θέσεων ανά δήμο.



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εργασία», από το σύνολο των θέσεων οι 1.664 θα καλύψουν τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών με το κατάλληλο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ οι υπόλοιπες 947 αφορούν κενά που υπάρχουν σε ΚΑΠΗ και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς δήμων.

Την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού για τους Παιδικούς Σταθμούς -και με 11μηνες συμβάσεις εργασίας- ζητούν επιτακτικά οι δημοτικές αρχές αλλά και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, που βλέπει να καθυστερεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τα βρέφη και τα νήπια.

Μετά μάλιστα και την πρόσφατη ανακοίνωση για αύξηση των παιδιών που θα στεγαστούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κατά 18.000 θέσεις, οι κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις πραγματοποιούν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους στο υπουργείο και να ενισχυθούν με προσωπικό σε αυτόν τον νέο κύκλο προσλήψεων που θα ξεκινήσει έως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα πρέπει να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα και να προωθηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι Σταθμοί και να υποδεχτούν τα επιπλέον παιδιά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αφορούν κυρίως τις ειδικότητες: ΠΕ Νηπιαγωγών, ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων-Παιδοκόμων, ΔΕ Μαγείρων, ΥΕ Τραπεζοκόμων, ΥΕ Εργατών και ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας.

Οι ανάγκες των ΚΑΠΗ
Οσον αφορά τα ΚΑΠΗ, το πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού είναι διαρκές και έχει ως αποτέλεσμα πολλά από αυτά να λειτουργούν πλέον μόνο τις πρωινές ώρες.

Το προσωπικό που εργάζεται εκεί είναι κατά κύριο λόγο με συμβάσεις μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάθε χρόνο η επαναπροκήρυξη των θέσεων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Η στελέχωση των ΚΑΠΗ περιλαμβάνει τις βασικές ειδικότητες του Κοινωνικού Λειτουργού, του Οικογενειακού Βοηθού και του προσωπικού καθαριότητας.

Επιπροσθέτως περιλαμβάνει και τις ειδικότητες του Ιατρού, του Ψυχολόγου, του Νοσηλευτή ή Επισκέπτη Υγείας, του Φυσικοθεραπευτή και του Εργοθεραπευτή.




ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ   alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου