Unordered List

ads
Responsive Ads Here

Το πρώτο «λουκέτο» σε δήμο της χώρας


Αγώνας δρόμου δίνεται τις τελευταίες ώρες προκειμένου να αποφευχθεί το πρώτο «λουκέτο» σε δήμο της χώρας, καθώς ο δήμος Αχαρνών εξαιτίας των υπέρογκων χρεών αλλά και της δραματικά μειωμένης κρατικής επιχορήγησης είχε δηλώσει ότι αδυνατεί να πληρώσει τους 960 υπαλλήλους του αλλά και να ανταποκριθεί στα πάγια έξοδά του. Οι εργαζόμενοι στον δήμο απεργούν από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, προχθές το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους υπαλλήλους, αποφάσισε το επ΄ αόριστον κλείσιμο των υπηρεσιών. Ο δήμος λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα φροντίζουν μόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.
Σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έλαβε τη δέσμευση για προκαταβολή από τους ΚΑΠ, ώστε να μπορέσει να καταβάλει τη μισθοδοσία, ενώ το δάνειο των 25 εκατ. ευρώ που έχει ο δήμος θα επιμηκυνθεί κατά δέκα χρόνια. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος θα λάβει άμεσα 960.000 ευρώ για να καταβάλει του μισθούς Σεπτεμβρίου. «Ομως, αυτή δεν είναι λύση», τόνισε ο αντιδήμαρχος Μ. Βρεττός και πρόσθεσε πως «με τις οριζόντιες περικοπές που γίνονται καθ' υπόδειξιν της τρόικας είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν οι δήμοι, όσες περικοπές κι αν κάνουν».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον έξι ακόμη ΟΤΑ δεν πλήρωσαν τους υπαλλήλους τους το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ ένα βήμα πριν από το οριστικό κλείσιμο βρίσκονται επίσης δέκα δήμοι, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι τον Οκτώβριο θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών. Εν τω μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του «κουρέματος» των αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων (ΤΠΔΥ, ΤΕΑΔΥ, ΟΠΑΔ). Επίσης, σχεδιάζει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και στα όργανα της E.E.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, «η ενέργεια αυτή, της κυβέρνησης και της τρόικας για την αναδιάρθρωση του χρέους, αποτελεί μια ευθεία επίθεση στην περιουσία των χαμηλόμισθων εργαζομένων».






http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου