Unordered List

ads
Responsive Ads Here

Προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών


Στις αρχές του Οκτώβρη θα επανέλθουν στις διαδικασίες του δεύτερου μέρους της κατάρτισης τους οι Νέοι Αγρότες της Ροδόπης.

Για την Ροδόπη έχουν εγκριθεί 9 προγράμματα, από τα οποία τα πρώτα 5 θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και τα υπόλοιπα 4 στη νέα χρονιά. Από αυτά τα 4 θα υλοποιηθούν στο κέντρο Δήμητρα και 1 στα Αρριανά για την διευκόλυνση της μετακίνησης των Νέων Αγροτών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου Γεωπόνου του κέντρου Δήμητρα, Κώστας Μπούντας, οι κατευθύνσεις των Νέων Αγροτών στη Ροδόπη είναι δύο, αυτή της ζωϊκής και της φυτικής. "Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το κέντρο Δήμητρα (τηλ.  25310 82019), για να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε τις ομάδες, με τα μαθήματα να ξεκινάνε στις αρχές Νοέμβρη και να ολοκληρώνονται μετά από 25 ημέρες. Τις ομάδες αυτές θα προσπαθήσουμε να είναι ομοειδείς, προκειμένου να μπορέσουμε να τους περάσουμε τη νέα νοοτροπία και φιλοσοφία που θα πρέπει να διέπει τον νέο Αγρότη-Επιχειρηματία, ως προς την οργάνωση και συνεργασία για θέματα πωλήσεων των προϊόντων και ποιες θα είναι οιν διαθέσιμες αγορές, πρωτίστως, οι οποίες εν τέλει θα καθορίζουν και τις σχεδιαζόμενες καλλιέργειες. Επίσης έμφαση θα δοθεί και στο θέμα της ορθολογικής χρήσης φαρμάκων και λιπασμάτων. Θα πρέπει να σπεύσουν για τις αιτήσεις τους οι νέοι αγρότες, καθώς οι βεβαιώσεις που θα τους δοθούν είναι απαραίτητες για την να λάβουν την επιδότηση από το εν λόγω πρόγραμμα", σημείωσε ο κ. Μπούντας.

Σε ότι αφορά τα σεμινάρια και τις ενημερωτικές εκδηλώσεις και φέτος από το κέντρο Δήμητρα, ο κ. Μπούντας δήλωσε ότι οι θεματικές έχουν προσδιορισθεί και αφορούν καινοτόμες δράσεις όπως π.χ. βιολογική καταπολέμηση με καλλιέργειες ωφέλιμων εντόμων, αλλά και καλλιέργειες παραδοσιακές που έχουν εγκαταλειφθεί, όπως κριθάρι και τσάϊ του βουνού.





http://www.thrakinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου